Matblogger? Imponer lesere og gjester med denne oppskriften

Har du også kastet deg på trenden om å ha #meatfreemonday? Da kan vi anbefale denne deilige og vegetariske retten inspirert av det indiske kjøkken.

Indisk mat og curry er en favoritt hos mange matelskere, og med denne oppskriften kan du lage en digg vegetarversjon av denne populære retten. Les videre for å lære hvordan den kan lages!

Du trenger:

600 g ferdigkokte kikerter

200 g fersk spinat

2 dl matyoghurt

2 dl grønnsaksbuljong

3 stk tomater

1 stk løk

1 stk rødløk

3-2 stk hvitløksfedd

1 potte frisk koriander

1 stk rød chilli

1 ss frisk ingefær

½ dl olje

2 ts garam masala

2 ts spisskummen

1 ts gurkemeie


Slik gjør du det:

  1. Karripasta: Ha olje, hvitløk, løk, korianderblader og stilker, ingefær, og chilli i en bolle. Bruk en stavmikser for å mose alt sammen slik at teksturen til slutt blir glatt. Fres deretter blandingen i en gryte på middels varme.
  2. Tilsett deretter strimlet rødløk, garam masala, gurkemeie, og spisskummen. Fres alt i noen få minutter.
  3. Tilsett tomat, kikerter og spinat. Stek alt til spinaten faller litt sammen, og tilsett så yoghurt, og buljong. Smaksett med salt og pepper.
  4. La curryen “putre” på svak varme i ca. 10-15 min.
  5. Server med ris og naan.

Lykke til!
PS. Vil du heller prøve en indisk familierestaurant? Da bør du teste ut street food restauranten Listen to Baljit! Her vil du kunne smake på alt fra det indiske kjøkken, som fingermat til tradisjonelle indiske retter.